Dansk | English | Deutsch | Sitemap

 
 
 

 

 

Hvad er Naturrum Thyborøn?

Naturrum er et ”rum” i naturen...


En helt særlig attraktion, hvor de naturgivede forhold kombineret med de tilstedeværende og nyopførte elementer sætter fokus på naturen, havet, fjorden, dyr, historie og de kulturelle spor, som knytter sig til området.

Naturrummet skal danne ramme og udgangspunkt for leg og læring, for sjov og alvor samt for det milde og det vilde. I Naturrum Thyborøn er der oplevelser til den enkelte og til grupper. Her kan man komme dagligt og følge årets gang, her kan man komme på udvalgte tidspunkter, såsom på en stormfuld efterårsdag eller en midsommeraften, hvor havet er blik eller blot en enkelt gang, fordi ferien har bragt en til Nordvestjylland.

Naturrum består af en række oplevelsessteder placeret rundt i området. I den nordlige ende finder man flere spændende lege- og samværselementer, og følger man en af de to vandreruter, kommer man forbi endnu flere. Der er i alt 9 helt unikke steder, hvor man kan gå på opdagelse De er alle lavet i materialer, som er i overensstemmelse med den omgivende natur og den fiskerikultur, som præger Thyborøn.

Materialerne, som er valgt, er beton, corténstål og egetræ. Materialer, som matcher stedets aggressive miljø, hvor sandfygning, vind og nedbør løbende forandrer og påvirker stedets elementer som med tiden vil fremstå med en naturlig patina.